Verslag 1e trike rit Houthalen

 

In had op de site vermeld dat wij hier naar toe gingen en daarop regeerde Bea met een telefoontje of het goed was of zij met ons samen daar naar toe konden gaan, natuurlijk geen probleem. 

Zaterdag middag kwamen Roelof en Bea aangereden en intussen hadden wij de slaapplaatsen in gereedheid gebracht en heb ik met een hoop gepuzzel en verzetten van de nodige spulletjes onze trike zodanig in de garage kunnen manufreren dat die van Roelof en Bea er nog net bij kon.

Het ontvangst was door Henny geregeld en dus vrij spoedig zaten wij aan de koffie met gebak, daarna avondeten en daarna lekker bijpraten.  

De verwachtingen voor het weer waren perfect en dus op zondag ochtend na het ontbijt op naar BelgiŽ naar het dorpje houthalen.

Omdat wij tijd genoeg hadden hebben wij een toeristische route uitgezocht via kleine provinciale en dorps weggetjes

Aangekomen bij de samenkomst was het al behoorlijk druk, en natuurlijk in BelgiŽ word alles georganiseerd met een lach en een knipoog. Het was kortom een gezellige drukte. Meedoen aan de rit koste Ä 5.00 per trike en hiervoor kreeg je een consumptie, de rest werd geschonken aan de clinic clowns

De rit zou vertrekken om 13.30 uur wij waren ruim op tijd dus wat kijken tussen al die trikes naar schatting ongeveer 45 trikes en 25 motoren, wat heel goed is voor de eerste keer.

Er stonden weer veel mooie en bijzondere trikes zoals 2 stuks WK strikes , de Boom streetfighter 3 persoons en de nieuwe Boom Mustang in het donker rood

Wij wilden niet achteraan rijden dus gingen wij ruim voor aanvang van de rit wat naar voren wat later bleek dat wij direct achter de begeleiding  motoren als eerste trike reden. maar ja dat is ook eens wat anders

De rit ging het eerste stuk over prachtige wegen, de natuur is hier mooi en bossig en de rit liet alle facetten van deze streek zien.

De tocht werd begeleidt door de motoren van de, zeer goed bekendstaande, "Wegkapiteins". Wij hebben al eens eerder ritten gereden met deze groep motorrijders en zij doen hun werk zeer goed en vooral zeer rustig.

Halverwege werd er gestopt voor de nodige verfrissingen en natuurlijk de plaspauze.

Na een tijdje werd er weer vertrokken voor de 2e helft van de rit, die natuurlijk veel leek op de eerste helft.

Na terugkomst nog even een plaspauze en afscheid nemen van Roelof en Bea, ze wilden achter ons rijden totdat hun navi anders aangaven, ze hadden Weert ingetikt en van Weert uit wilden ze via Brabant naar het noorden.

Dus na een km of 5 sloegen ze luid toeterend en zwaaiend af en wij reden rustig verder.

Na een 20 minuten zag ik op eens een trike in mijn achteruitkijk spiegels, dus ik stak mijn hand op als groet en de andere trikers zwaaiden ook en toeterde. ik wilde toch weten wie dat waren en of wij ze kenden, dus mijn zonnebril omhoog en goed in de spiegels kijken en....... het waren Roelaf en Bea, dus stoppen en vragen wat er was. Niets zegt Roelof wij zijn op weg naar Weert, ik zei dat kan niet want dat is de andere kant op. nee zegt Roelof kijk maar op mijn navi, ik zeg: heb je wel het goede Weert ingetikt???? hoezo!!! er is nog een plaatsje Weert dicht bij Maastricht!!! dus de navi weer opstarten en Weert weer intikken en ja hoor er zijn er 2, dus weer afscheid nemen keren en op weg naar het goede Weert. of ze ooit thuiskomen weet ik niet maar ik heb mijn bedenkingen.

Ze vertelden ook dat ze op vakantie naar Frankrijk zijn geweest, maar ik dank dat ze bedoelden wij waren van plan om naar Oostenrijk te gaan maar de navi bracht ons naar Frankrijk. 

Al met al een prima weekend veel gelachen, een mooie rit, gezellige trikers en prachtig weer, wat wil je nog meer.

 

 

Groeten Cor en Henny