Verslag van het treffen in Mechernich in Duitsland

 

29-30-31 juni 2012 was er een trike treffen in Mechernich in de Eifel.

Wij waren daar het laatst in 2009, in 2010 was het terrein gesloten en kon er geen treffen gehouden worden en vorig jaar konden wij niet, dus na een onderbreking van 2 jaar weer eens naar dit gezellige treffen.

De sfeer en de toertocht zijn grandioos, dus op zaterdag ochtend vertrokken wij richting Duitsland.

Mechernich is een klein plaatsje in de prachtige Eifel, de tocht daar naar toe had ik bewust gekozen dwars door de Eifel over mooie wegen en bewust niet over de "Autobahn".

In Aken vlug nog een tankstop gemaakt

De natuur is geweldig en het humeur word er alleen maar beter op.

In Mechernich aangekomen liep bijna iedereen in een zomerse outfit maar schijn bedriegt, wij hoorden dat het vrijdag flink geregend had en diverse trikers doornat aangekomen waren, op het terrein zag je de restanten van modderpoelen en natte kledingstukken, maar de sfeer had er niet onder geleden en was prima.

Na de aankomst de trike geparkeerd  en gingen wij op zoek naar bekenden, en die troffen wij her en der verspreid over het terrein, mede TFC forum leden troffen wij daar zoals Ron en Liane uit Kerkrade.

Er waren weinig Nederlanders maar die waren misschien allemaal nar het Funtrike treffen in Beek en Donk

Na al die begroetingen gingen wij op het treffen terrein kijken om wat foto's te maken en je ziet altijd weer aparte en mooie trikes, sleurhutten en klapwagens, daar zag ik ook een Boom streetfighter waarvan diverse onderdelen voorzien waren van een laagje 24 karaat goud, en dat met de huidige goudprijzen.

Er waren diverse stands met kleding, en onderdelen.

tegen 12.30 uur kwam er toch nog een klein buitje over, maar dat was slechts 5 minuten en die kon de pret dus niet bederven

S'middags vertrokken we met ruim 80 trikes voor een toertocht van ongeveer 80 km. wij reden het eerste stuk behoorlijk vooraan en later een stuk meer naar achteren en het uitzicht wat je dan hebt als al die trikes een berg naar onder rijden is fantastisch.

De tocht ging deze keer richting het noorden en over dezelfde wegen als waar wij naar het treffen gereden waren

Halverwege was er een pitsstop, aangezien deze pitsstop al een heel eind in de richting van Nederland was hebben wij daar afscheid genomen en zijn verder via wat rustieke wegen richting huiswaarts gereden.

Een prachtig treffen, alles zeer goed geregeld met consumpties tegen zeer aangename prijzen, er waren volgens zeggen bijna 180 trikes aanwezig en er waren nog steeds trikes onderweg naar het treffen en er was nog plaats genoeg voor iedereen, alles bij elkaar een gezellige boel en ze hadden alles bijzonder goed voor elkaar.

 

Dus volgend jaar gaan wij zeker weer daar naar toe.

 

Groeten Cor en Henny