Verslag 2e trike rit in Herselt BelgiŽ

De verwachtingen voor het weer waren perfect dus en paar mailtjes versturen, een telefoontje en 2 Duitse Trikers met de vrouwen wilden wel met ons mee rijden naar BelgiŽ naar het dorpje Varenwinkel Herselt

Op de kaart kijkend ligt het links van Diest.

En voor de kenners niet ver van Halen/Kortenaken

Omdat wij tijd genoeg hadden hebben wij een toeristische route uitgezocht via kleine tussendoor weggetjes, en in BelgiŽ wil dat zeggen: het test circuit van een of ander automerk, slecht onderhoud, betonnen wegdek met veel scheuren en hoogte verschillen, gaten, en verlaagde putdeksels, dus kadeng kadeng,  maar de trike hield zich prima.

Onderweg nog even gestopt voor een bakkie

Aangekomen bij de samenkomst was het al behoorlijk druk, en natuurlijk in BelgiŽ word alles georganiseerd met een lach en een knipoog. Het was kortom een gezellige drukte. Meedoen aan de rit koste Ä 5.00 per trike en je kreeg als aandenken een mini T schirt van de "Porky trikers"

En wie troffen wij daar>>>>.Joke en Ype, dus even de nodige omhelzingen en bijkletsen. ze waren een paar dagen op stap met de trike en gingen vanavond nog terug naar het Noorden. Ype is nog niet de oude maar het gaat zeker de goede kant op. Hij mag van de dokter trike rijden dus een beter medicijn is er niet

De rit zou vertrekken om 13.00 uur wij waren ruim op tijd dus wat kijken tussen al die trikes naar schatting ongeveer 50 trikes, 15 Buggy's en 15 motoren.

Tussen al die trikes stonden er 3 Courage trikes en een prachtig mooie Boom X12 in een witte uitvoering

De Duitsers hadden op de heenweg al besloten niet met de tour mee te rijden ze waren totaal vergeten dat Duitsland moest voetballen.

Ik heb ze nog proberen over te halen maar ja ze wilden per se om 16.00 uur thuis zijn

De rit ging het eerste stuk over prachtige weggetjes maar o zo smal , de natuur is hier mooi lichtglooiend, bossig en de rit liet alle facetten van deze streek zien.

De tocht werd begeleidt door de motoren van de, zeer goed bekendstaande, "Wegkapiteins". Wij hebben al eens eerder ritten gereden met deze groep motorrijders en zij doen hun werk zeer goed en vooral zeer rustig.

Halverwege werd er gestopt voor de nodige verfrissingen en natuurlijk de plaspauze.

Na een uurtje werd er weer vertrokken voor de 2e helft van de rit, die natuurlijk veel leek op de eerste helft.

Wij waren om 15.30 uur weer terug op het startpunt

De terugweg werd zo tegen half 5 ingezet en na afscheid van Joke en Ype genomen te hebben zijn wij via allerlei kleine weggetjes (ja ja met weer de bekende betonplaten) weer richting Nederland gereden.

Onderweg nog even gegeten en om 19.30 uur kwamen wij moe en gebruind thuis

Een mooie rit gezellige trikers en prachtig weer, wat wil je nog meer.

 Groeten Cor en Henny