Het verslag van het 3e trike treffen " Everyones" te Mol in BelgiŽ.


De hele week al het weerbericht in de gaten gehouden want wij wilden op zaterdag naar het trike treffen in Mol Galbergen gaan.
In het begin van de week waren de berichten niet echt hoopgevend maar we wachten rustig de berichten van vrijdag af en wat hadden de weerstovenaars in petto?? droog en vanaf 12.00 uur plaatselijk onweer met hagel en wateroverlast, er werd verder een temperatuur opgegeven van 33 graden maar ze hebben het wel eens vaker verkeerd dus wij waagden het er op.

De afgelopen 2 jaren was het iedere keer regen.
s' Morgens toch nog snel eerst op de buienradar kijken, de buien bleken op dat moment ver weg te zijn ergens in Frankrijk dus de trike kleding aan (een T shirt en een spijkerjasje) want het was bij vertrek om 9.30 uur al 28 graden en op weg naar de eerste stop waar wij afgesproken hadden met een andere triker,

Na 20 km op de tweede stopplaats in Maaseik waar een Duits trike koppel zou arriveren vlug het spijkerjasje uit want de temperatuur was al opgelopen naar 32 graden

Wij hadden alleen maar binnendoor wegen en provinciale wegen uitgezocht, onderweg werden wij af en toe eens verrast op een heuse schaduw maar verder alleen maar zon, zon en nog eens zon dus je droogt dan helemaal op en dat moet je weer aanvullen dus onderweg nog vlug even een terrasje gepakt onder een echte parasol en daarna op naar Mol.

Op het terrein aangekomen eerst inschrijven, en dan een plekje voor de trike opzoeken.
Het kampeergedeelte stond minder vol dan vorig jaar, velen hadden zich laten afschrikken door de hoge temperaturen en de te verwachten onweer, de organisator had 50 telefoontjes gekregen met afzeggingen.

Dus eerst op het treffen terrein zoeken naar bekenden en die vonden wij al vrij snel.
Er waren ook een aantal kraampjes te vinden met o.a. eten, drank, Boss trikes, Courage trikes, kleding enz.
Op het terrein had Courage 2 trikes uitgestald waarvan een nieuwe witte 2 zitter en een wit/blauwe die voorzien was van een nieuwe beenbeugel, tevens stond er een heel moderne vouwwagen in de vorm van een huifkar, deze is ontworpen door de bouwer van Courage trikes,  deze vond ik persoonlijk, en niet alleen ik, heel mooi en apart.
Om klokslag 13.30 uur ging de rondrit van start onder een stralende zon bij een temperatuur van al meer dan 35 graden dus werden de flesjes zonnebrand uitgehaald en werd er stevig gesmeerd,  de rit was fantastisch en word ieder jaar beter, nu hadden ze een mooie tocht uitgezet door de natuur en langs water en dat alleen al geeft en verkoelend gevoel, zo rond 15.15 uur kwamen wij weer opgewarmd en stoffig terug, er waren intussen gelukkig nog meer trikers aangekomen met tenten , vouwwagens en caravans, dus het begon toch wel lekker druk te worden.
Zo tegen 16.30 uur vertrokken wij weer huiswaarts, en thuis aangekomen bleek eens te meer dat de weersvoorspellers het weer eens helemaal verkeerd hadden ingeschat, eigenlijk waren wij stiekem aan het hopen op een verfrissende regenbui maar deze werd ons niet gegund. 


Een gezellig treffen, met een mooie toertocht.

Dus Willy, prima gedaan ga zo verder

Groeten Cor en Henny